Ghid turistic Craiova

Obiective turistice

Viață de noapte în baruri și terase, în Centrul Vechi. Trasee culturale la muzee sau în Grădina Botanică. Explorează-le într-un city break cu plecare din Craiova sau într-o excursie de o zi.

Palatul Jean Mihail

Impunător ca palatul vienez Schonbrunn și cu o istorie de peste 100 de ani, acesta este Muzeul de Artă din Craiova. Cucerește prin decorații interioare și exterioare, ornamente bogate și elemente de academism francez. 8000 de lucrări de artă și cei mai iubiți pictori și sculptori români: Constantin Brâncuși, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, într-un decor cu scară din marmură de Carrara, candelabre din cristal de Murano și pereți tapisați cu mătase de Lyon.

Aqua Park

Superlativul distracției. Locuri de joacă și plaje amenajate, un bazin olimpic, tobogane distractive, piscine cu tematică, terenuri de sport, restaurante și terasă. Cu activități pentru cei mari și cei mici, acesta este cel mai mare complex de agrement acvatic din Oltenia.

Casa Băniei Craiova

Fascinație boierească. Zidită în secolul XV-lea și reconstruită înainte de 1700 de Constantin Brâncoveanu, aceasta este cea mai veche clădire din oraș - și unul dintre locurile ce se poate vizita în Craiova. A fost sfat boieresc, sediu de arhive, judecătorie și muzeu de etnografie. Uimește cu elementele în stil popular: bolţi de cărămidă şi cerdace. Ascunde povești de dragoste din vreme de război și motivele geometrice ale lui Constantin Brâncuşi.

Grădina botanică

Sunt multe locuri frumoase în Oltenia, iar Grădina Botanică din Craiova este unul dintre ele. Un muzeu viu cu flori rare și 6000 de specii de plante şi arbori din toată lumea: de la chiparosul de baltă la bananierul din Asia și trandafirii japonezi. Fermecătoare în sine și extrem de romantică.

Planetariu

Craiova este plină de locuri care trebuie văzute și cel mai nou este Planetariul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei. Expoziții permanente, spectacole multimedia și aerul misterios al stelelor. Universul e la un pas distanță!

Centrul Vechi

Un city break la Craiova este savuros când guști aromele locale de pe terasa unei cafenele din Centrul Vechi. Într-o Piață Veche cu clădiri noi. Aer de la 1900 și sute de case frumos zugrăvite, cu flori la ferestre. Dar și restaurante, alei pavate, felinare fermecătoare și pub-uri cu bragă rece, într-unul dintre cele mai vechi oraşe din țară.

Copyright © 2024 Bacolux Hotels.